Suomalaiset haluavat syödä enemmän kotimaista kalaa – mikä estää?

Suomalaiset kuluttajat haluavat syödä kotimaista kalaa, mutta suurin osa kulutuksesta on suuntautunut tuontikalaan. Kotimaisen kalan osuus kulutuksesta ei voi nousta, ellei ammattikalastuksen ja kalanviljelyn tuotanto kasva.

Kotimainen kalatalous on kansainvälisestikin erinomainen esimerkki modernin elinkeinotoiminnan ympäristövastuullisuudesta. Se on osa sinistä biotaloutta ja tuo haja-asutusalueelle työtä.

Hallitusohjelmaan on useaan kohtaan kirjattu kalatoimialan edistäminen ja toimialan toimintaedellytysten parantaminen.

Kalasta hyvinvointia -esitteessä on kuvattu kalatoimialan nykytila. Toivomme, että hallitusohjelmaan kirjattu edistäminen muuttuu konkreettisiksi toimenpiteiksi ja kalatalouden arvoketju pystyy tulevaisuudessa nykyistä paremmin vastaamaan kasvavaan kysyntään.

Esitteet:

Kalasta hyvinvointia (PDF)

Fisk ger välmående (PDF)

Lähde: Elinkeinokalatalouden järjestöt 10.6.2019

Ajankohtaista

Kaikki Sähkeet

Kaikki Tiedotteet