Kuva-arkistossa esitellään kalastusta eri muodoissaan kaikkina vuodenaikoina.

Kalastajan valitsemat menetelmät ovat seurausta asuinpaikasta, luonnonolosuhteista, pyydettävästä lajista ja lukemattomista muista muuttujista, jotka tekevät suomalaisesta kalastuksesta ehkä monipuolisimman koko EU:n alueella. Etenkin talvi on elementti, joka ei missään muualla tunnu vastaavalla tavalla kalastajan arjessa. Näiltä sivuilta löytyvät myös kuvat ajankohtaisista kalastuspoliittisista aiheista kuten harmaahylkeistä, merimetsosta ja sektoriin liittyvistä henkilöistä.

Kuvatiedostot ovat julkaistavissa ilman käyttöoikeuskorvauksia tiedotuskäytössä. Kaupallisen käytön korvaukset ovat normaalin menettelyn mukaisia. Jokainen tiedosto on käsitelty niin, että se valmiiksi julkaisukunnossa ja suurempi tiedosto on kooltaan lehtikuvalaatua 9 x 13 cm koossa. Suuremmat aikakausilehti- tai esitelaadun tiedostot saa liiton toimistosta pyydettäessä. Tiedostoihin on liitetty metadataan infokenttä, josta selviää kuvan kohde, aika ja paikka, sekä käyttöoikeuden omistaja ja kuvaajan tiedot.

Kuvien käyttösopimus

Siirtäessään kuvatiedoston omalle koneelleen, sitoutuu siirtäjä noudattamaan kuvan käytössä seuraavia ohjeita.

Kuvaa voidaan käyttää ei-kaupallisissa tarkoituksissa, joita ovat esimerkiksi alan oma tiedotus ja tiedotusvälineiden uutiskäyttö, ilman käyttöoikeuskorvausta. Jos käyttö on kaupallista tai liittyy median muuhun kuin rannikkokalastusta uutisoivaan julkaisemiseen, on käyttöoikeudesta sovittava erikseen Ammattikalastajaliiton kanssa.

Kuvan käyttöoikeuden omistaa yhdessä kuvaajan kanssa Suomen Ammattikalastajaliitto ry. Kun kuva on esillä julkisesti, on lähde ja kuvaaja mainittava.